fredag 25 mars 2011

Passion och compassion

"Det är först när man börjar vara personlig som man kan börja erövra världen", ett citat som Jan Eliasson använder sig i Gaia leadership; se http://www.gaialeadership.se/mars07/gaiaspegeln_mars.html

"...att bjuda på sig själv:Eyvind Johnson säger om en av huvudpersonerna i Krilon att ”det var först när han vågade vara personlig som han erövrade världen”. Det är avgörande att man har en övertygelse, en passion, för det man vill. Det ljumma och tyst framviskade når inte fram. På engelska finns ett ordpar som säger mycket: ”passion and compassion”. Utan passion händer ingenting i livet, men utan compassion (medkänsla) händer fel saker. Genom en kombination av ”passion and compassion” kommer man ofta väldigt långt i förhandlingar. Det är oerhört viktigt att verkligen våga visa detta när det verkligen gäller. Vänskap, tillit, sympati, värme, medkänsla bygger personliga relationer."

För min egen del är passion och medkänsla tillsammans med villkorslös kärlek mina värdegrunder som är oerhört viktiga i mitt liv och därmed också i mitt företagande. För att kunna vara personlig och passionerad är det också viktig att veta vem man är och också vara på väg mot mål som är betydelsefulla för att kunna fullt ut använda denna kraft.

Så vem är du egentligen och lever du ut denna passion som möjliggör din förmåga att vara personlig?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar