söndag 29 maj 2011

Nu får det vara nog

Känner fortfarande djup irritation över hur en offentlig person som dessutom är gift med en politiker med ansvar för idrottsfrågor kommer med de uttalande som han har gjort. Vad är det hos denna person som gör att han inte ser nyanser, helheten utan verkar ha en nedsättande personlig åsikt om en enskild spelare som han sen vräker ur sig? Med tanke på att det är det lag han dessutom supportar är det för mig helt obegripligt!

Om en offentlig person tycker att det är helt ok att tala nedsättande och kränkande om enskilda spelare på detta vis så anser jag att det visar på att denna person tycker att det är ok att vi har den nivån på våra idrottsupportrar. Tycker det är en skrämmande utveckling och vad ger det inte för signaler till andra i vårt samhälle som har svårt med att veta var gränserna går och vilka signaler ger det inte till den klick av supportrar som är mera fokuserade på våld och hat än kärlek och support till sin idrott?

Våld och bråk har vi fått nog av, såväl i vårt samhälle som inom idrotten. Men när en form av våld används genom ordets makt och används av en offentlig person är det ganska tyst men för mig kan det kännas ännu mera skrämmande att höra denna typ av uttalande från en känd person då det i förlängningen kan leda till ännu mera våld inom idrotten.

Jag är väldigt nyfiken över vad frun i huset säger till sin man i denna fråga? Vilket föredöme anser hon att hennes man är som supporter? Hur tycker hon att hennes man kan bidra till att komma till rätta med våldet inom fotbollen?

Då jag nu under lång tid skrivit så mycket om kärlek och hur viktigt det är för mig att försöka förmedla att det finns en ljus, en kärlek, något positivt som leder till en ljusare värld om vi bara öppnar upp för detta.

De mörka strömmar som finns omkring oss behöver vi vara vakna för och på alla sätt och vis synliggöra för att ha en möjlighet att förändra vår värld. Dessa uttalande är det som synliggjorts just nu men de finns överallt i vårt samhälle och det är skrämmande. Jag är trött på hatet, våldet, föraktet och den ignorans som finns i vår värld. Var, hur och när ska vi lära oss våra läxor.......

Vi har alla en fri vilja och vi kan välja om vi vill leva våra liv i kärlek eller hat. Vad väljer du?

se gärna också inlägget positiv feedback angående denna fråga

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/article13088441.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar