tisdag 26 juli 2011

Kärlek den enda vägen

Är så oerhört tacksam över hur det norska folket och dess ledare har fokuserat på kärlek istället för att bekämpa det oförsonliga hatet med hat. Jag hoppas och tror att denna ofattbara tragedi kan bringa väg för en strömmande flod av kärlek från allt flera människor som nu inser vikten av att istället för hat och utanförskap istället låter kärlek, medkänsla och en gemenskap med alla och alltet vara våra sanna kraft till en ny tid där vi alla får plats och lever i en kärleksfull gemenskap.

Vi behöver fortsätta att tro på att vi kan förändra vår värld om vi är kärlek och ger av vår kärlek. Bemöt hat och ilska med kärlek. Bemöt avvikande fientliga åsikter med kärlek. Istället för att nära dessa energier genom att argumentera eller med hårda ord och ilksa få dem att ändra sig, ge kärlek eller ignorera dem istället. Men var vaksam och uppmärksam på att de finns och försök att hela tiden begränsa deras verkningar genom att uppmärksamma genom att avväpna dess kraft med hjälp av kärleken. Det är dags att genom kärlekens kraft organisera oss till att ta över nu. För varje person som låter kärlekens kraft genomsyra var och ens handlingar kommer dess totala genomslagskraft att bli enorm. Det gäller bara för alla att inse att vi tillsammans har möjligheter nu att bekämpa denna strid med hjälp av kärlekens kraft och i en gemenskap baserad på allas gemensamma framtid där ljuset har segrat.

Självklart kommer det fortfarande att finnas ett rättssamhälle som tar hand om ser till att ta bort de krafter som inte skall få fortsätta och verka. Men jag tror att det är oerhört viktigt för alla att inse vilket ansvar vi var och en har, att i offentliga debatter, i nätverk, på nätet, i relationer, i skolor, arbetsplatser och i familjer, att se till att bekämpa hatet genom att själva inte fortsätta att bidra med detta genom att undvika detta i vårt vanliga liv. Hur ser era samtal ut kring frågor om sjuka, invandrare, arbetslösa, hemlösa och andra grupper? Vilka tankar och ord använder du när du pratar med eller om dem? Tycker du att det ska finnas resurser till alla eller anser du att vissa förtjänar mer och bättre? Vilka värderingar har du egentligen? Vad anser du om moral och etik? Drivs du av egoistiska mål eller känner du att det finns en vikt av att en kärleksfull gemenskap leder oss vidare till något som gagnar fler och fler? Är du medveten egentligen om vad du säger i ditt vardagsliv om andra människor? Finns det saker du säger som du kan se egentligen bidrar till att nära dessa extremisters synsätt?

Det finns så många av oss som är missnöjda med sina egna liv och istället för att ta tag i och förändra det de själva kan ändra istället ger sig på olika grupper eller andra medmänniskor och ger dem skulden för sitt eländiga liv. Men att de däremot skulle gå från detta till att medverka i främlingsfientliga nätverk tror jag är ganska långt. Däremot skapar alla dessa negativa kommentarer en grogrund för de extrema krafter som också kan suga upp energier från alla vanliga människor som inte är riktigt medvetna om vilken kraft de egentligen bidrar till att nära i och med deras negativa synsätt.

Kanske låter det naivt men jag är helt övertygad om att när alla "vanliga" människor inser vilken kraft det finns i kärlek och medkänsla och en positiv tro på allas rätt till ett värdigt liv så kommer morgondagen att bli något som vi inte kan riktigt se och förstå nu. Där kärleken får mer och mera plats och där människan stora gåva att känna kärlek och medkänsla kommer att vara den dominerande kraften i vår värld.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar