söndag 24 april 2011

Maria Magdalena

Hittade för några dagar sedan en bok i mina föräldrars bokhylla när jag hjälpte pappa att vårstäda inför påsken. Boken är Maria Magdalena skriven av Marianne Fredriksson och jag läste de sista kapitlen nu på morgonen ett passande sammanträffande nu på påskdagen. Boken berörde mig starkt, både genom innehållet men även beskrivningarna på miljöer, platser och människor. Jag kunde nästan se mig själv genom Maria Magdalena, känna dofterna av alla kryddor, örter och mat, se alla platser där hon vandrade eller bodde, omges av all blomsterprakt och naturens olika skiftningar och känna alla känslor som hon hade. Genom hennes bild av Jesus och den kärlek han ville förmedla blev den kärlek jag känner än mera tydlig och viktig för mig att förmedla. Rekommenderar boken varmt!

I ett fragment av det som finns kvar av Maria Magdalenas evangelium redogör hon vad Jesus sagt i personliga samtal med henne. Bland annat : "Forma inga levnadsregler om detta som jag uppenbarat för er. Skriv inga lagar så som lagskrivarna gör". Kanske finns det något annat, något som ännu är dolt som Jesus ville förmedla men som har inte har fått något utrymme i de skifter man påträffat?

Vad är det som gör att vi glömt att söka inom oss själva för att finna kärlek och lycka och istället i vår jakt efter att finna den gör allt vi kan för att hitta den utanför oss själva genom andra och annat? Hur kommer det sig att religionerna strävar efter att vara kvar i det förflutna och kriga över vilket som är den enda "rätta och sanna" tron istället för att leva efter budskapet om kärlek till oss själva och vår nästa, om medkänsla, om ödmjukhet och empati, förlåtelsen och ånger? Vad är det som gör att regler och lagar blir viktigare än att lära ut kärlek, medkänsla och empati?

Jesus predikar om Guds nåd och kärlek och kärleken till nästan: "Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem." (Matt. 7:12, Bibel 2000). I bergspredikan säger han att man inte ska bekymra sig så mycket: “Gör er inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har sin egen plåga”.

Kärlek, medkänsla och att leva i nuet.....

Sök och i skolen finna, det som varit fördolt skall bli synligt, tänk om himmelriket är nära och Guds närvaro alltid är hos oss när vi öppnar våra ögon och ser vad som varit gömt?

Det är kanske naivt att tro att kärleken är vägen till lycka och fred på jorden men jag vill nog gärna tro att den villkorslösa kärleken som många av oss känner är den väg som leder oss vidare till ett högre medvetande. När vi fylls av den villkorslösa kärleken fylls vi också med kärlek till vår omgivning och det blir lättare för oss att hantera livets alla med- och motgångar. Vi börjar att tänka mer på vad vi kan göra för en mer harmonisk värld och lägger mindre tid till konflikter. Därmed vill vi omge oss med mer och mer positiva energier och får möjligheten att börja vår omvandling till mera harmoniska och positiva omgivningar.

Hittade en artikel i free ett utdrag ur boken om den tredje Jesus av Deepak Chopra och nedan några utdrag ut texten:                      http://www.free.se/Media/155/Tredje%20Jesus.pdf


För att vara gudomlig måste man först flöda över av alla mänskliga egenskaper.
 Som en kändandlig lärare från Indien sa:
”Måttet på upplysning är hur väl till mods man kan känna sig med sina egna
självmotsägelser.”

JESUS VILLE RÄDDA VÄRLDEN genom att visa andra vägen till gudsmedvetandet.
Vad det handlar om är att vi måste hitta gudsmedvetenheten
inom oss själva, och det måste ske i nuet.
 Det innebär en förändring i vårt
medvetande som gör det Jesus lärde ut till något fullkomligt
verkligt och levande.
  .


Grunden för ett andligt liv enligt Jesus

1. Meditation – Att vända sig inåt för att få kontakt med den inre stillheten
2. Kontemplation – Att reflektera över sanningen
3. Uppenbarelse – Att ta emot andliga insikter
4. Bön – Att be om högre vägledning.
5. Nåd – Att släppa in Gud i hjärtat.
6. Kärlek – Att delta i den gudomliga kärleken.
7. Tro – Att tro på den högre verkligheten.
8. Frälsning – Att inse att man själv har en plats i den högre verkligheten.
9. Enhet – Att bli ett med Gud.


Känner du själv att Gud blir svårt för dig att använda, byt ut det till ditt högre medvetande, en högre kraft, energi, universum, alltet eller vad som du tycker känns bäst för dig. Det viktiga är att släppa in en kärleksfull kraft och medvetenhet in i ditt liv och att förenas i den villkorslösa kärleken här i nuet ♥♥♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar