söndag 20 februari 2011

Våga drömmen

Vad drömmer du om och hur viktiga är dessa drömmar för dig? Vad tror du det är som gör att du har dessa drömmar? Om du inte har möjligheten att förverkliga drömmen just nu eller inom snar framtid, vad kan du göra för att komma närmare denna dröm? Kanske inser du att det du drömmer om inte är det viktiga utan kanske är det en känsla du vill uppnå eller något annat som är viktigt för dig?

Hur ser ditt liv ut just nu? Finns det möjligheter som du lever nu att börja att förverkliga drömmen? Kanske inser du att du är helt ur kurs och behöver fundera mer över hur du ska ta ny riktning? Eller du kanske endast behöver lägga till en kurs, utbildning, börja spara pengar, lägga tid på träning, äta annorlunda eller något annat som gör att du ser att du kommer närmare din dröm?

Kanske är det så att du också upptäcker att du lägger krokben för dig själv när du ska förverkliga drömmen genom att förminska dig själv och bli rädd för att du inte ska lyckas? Rädslan att inte lyckas hur stor kraft har den i ditt liv? Vågar du pröva dina vingar eller stannar du kvar i boet? Kräver drömmen stora uppoffringar är det självklart att du behöver lägga tid och eftertanke på hur det påverkar din omgivning och att de risker du eventuellt behöver ta är rimliga och hanterbara. Kanske behöver du göra flera försök för att uppnå din dröm, våga misslyckas några gånger för att komma vidare och ta steg för steg för att nå din stora dröm.

Våga drömma och våga chansa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar