fredag 8 december 2017

Varierande väder

Vilket väder det är. Omväxlande. Igår snöade det massor.Väldigt tunna, tunna snöflingor men det blev ändå några decimeter. Framåt eftermiddagen, kvällen återigen någon plusgrad och senare på kvällen föll snön från taket med ett dån. En stor snöhög ligger nu på balkongen som jag just hade skottat från nysnön. Nu har det varit så här under flera veckor. Väldigt kyligt under veckorna sedan till helgen kommer det en massa snö som sedan övergår till regn och sedan tö. Därefter kallt igen så det har blivit jättehalt. Men nästa vecka ser ut att inte bli så kall, bara ner till -7-8 grader.

Snötyngda träd och buskar har idag övergått till återigen kala grenar, förutom en syrenbuske som fortfarande har kvar alla sina blad. Igår var vägarna vintervita men idag efter de har varit ute och plogat så är de lite smutsgråbruna då sanden blandats upp med snön. Men det ska visst snöa senare idag igen så jag hoppas på att det blir lite minusgrader igen så att det inte kommer som regn.

Dagen innan, så bjöd onsdagen på gnistrande vintervita vyer och vi passade på att återigen ta en träningstur med sparkarna. Det finns några backar där man får upp rätt ordentlig fart. Kul!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar